שלום, אורח
קטגוריות
אתרי מתכו× ים צצו בכל פי× ה באי× טר× ט והם התרחבו וצברו פופולאריות רבה במקביל למודעות הגדלה והולכת ל× ושא של אוכל משובח בארצ× ו הקט× ה. ככ, לצד ספרי מתכו× ים רבים שגדשו את ח× ויות הספרים, תוכ× יות בישול שממלאות את המסכ בימי שישי ושבת אחרי הצהריים, מסעדות גורמה יוקרתיות ומובילות ש× פתחו בערים הגדולות ואפילו תוכ× ית ריאליטי אחת או ש× יים – אפשר למצוא אתרי מתכו× ים מצוי× ים, שמכילים מגוון אדיר של מתכו× ים, שיערבו לכל חיכ ולכל טעם.
באתרים אלו אפשר באמת למצוא את כל מה שחשקה × פשכם לבשל. בין אם אתם רוצים להכין תבשיל גדול וטעים לארוחה המשפחתית, פסטה עם רוטב מאלף או אם אתם רווקים עם חצי פיתה וקצת קוטג' מהשבוע שעבר במקרר – אפשר למצוא את כל הסוגים של מתכו× ים וסג× ו× ות הבישול. חשוב לדעת באיזה אתר לבקר, כאשר א× ו רוצים להכין משהו ספציפי. אמ× ם יש× ם אתרים שיש בהם מגוון גדול של מאכלים, כל סוגי המ× ות מכל סוגי המטבחים. אכ כמאמר הפתגם הידוע – "תפסת מרובה לא תפסת", לעיתים הריבוי הוא חסרון בלבד והגודש מבלבל. משום ככ כדאי, לפעמים, לפ× ות לאתרים המתמחים בסוג מסוים של מזון.
רוב הפורטלים הגדולים והאתרים המובילים בארץ, מציעים לגולשים מדור מתכו× ים ובישול. מדור כזה כולל, לרוב, שפע מתכו× ים מאת מומחים וגם חובב× ים והם מתעדכ× ים לעיתים תכופות ומוסיפים מתכו× ים משובחים. היתרון שיש במדורי מתכו× ים אלו הוא תגובות הגולשים: בדרכ כלל מתכון שמפורסם, גורר אחריו שורה של טוקבקים, מהם × יתן בקלות לדעת אם מתכו× ים אלה אכן שווים שיכי× ו אותם, או שכדאי לעבור לאתר הבא...
יש× ם גם אתרי מתכו× ים של תוכ× יות בישול, מסעדות ושפים מומחים שמציעים מתכו× ים עשירים ומורכבים מאוד. אכן, אם אתם אוהבים ארוחות גורמה ובישולים × ועזים במיוחד, זה המקום המושלם בשבילכם. מתכו× ים ידועים, פרי מוחם של השפים המובילים בישראל, בצירוף טיפים והוראות הכ× ה מדויקות, יעזרו לכם להתקרב קצת אל החלום. מ× גד, אם אתם מעדיפים אוכל קצת יותר פשוט וביתי – וגם אין לכם באמת זמן או תקציב עבור מתכו× ים בסג× ון מסעדת שף, אופציה מצוי× ת בשבילכם תהיה אתרי מתכו× ים של גולשים. באתרים אלו הגולשים הם אלו שאחראים על כתיבת מתכו× ים. אמת הדבר שבחירת מתכון שהעלה גולש עלום שם כרוכה ב× טילת סיכון מסוים, אכ עין חדה, קצת חושים טובים ו× יסיון, יכולים להוביל אתכם לעבר מתכו× ים שהם "מציאות" של ממש. לפעמים המתכון הטוב ביותר מסתתר דווקא במטבחו של החובב המושבע.
הקושי האמיתי, עם זאת, אי× ו למצוא אתר מתכו× ים. הקושי האמיתי מתחיל אחרי שמצאתם אתר מתכו× ים. צריכ ללכת לק× ות את המצרכים הדרושים, להתחיל להרתיח מים, להכין ירקות לרוטב, להדליק את הת× ור, להכין יום קודם בצקים עבור קי× וחים, לשמן את התב× ית, לחתוכ בצל, לחמם שמן - טוב, אולי במחשבה ש× ייה בכל זאת עדיף פיצה...?
אודות אורן שץ
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה